Wereldwijd meer dan 49 miljoen kijkers voor Harry en Meghan

 © Hollandse Hoogte / AFP

Meer dan 49,1 miljoen kijkers hebben wereldwijd afgestemd op het spraakmakende interview van de Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en diens echtgenote Meghan Markle, meldt CBS.

Redactie

Daarbij gaat het volgens het Amerikaanse netwerk zowel om televisiepubliek als kijkers die het interview via een stream volgden.

In het interview uitte het koppel dat onlangs alle officiële taken in het kader van het Britse koningshuis definitief neerlegde, beschuldigingen van racisme, verwaarlozing en ruziemaken binnen de koninklijke familie en de hofhouding. Het gesprek werd zondag uitgezonden door CBS en maandag door het Britse ITV. Dinsdagavond werd het interview in Nederland uitgezonden. Op streamingplatforms kan het nog steeds worden bekeken.

Lees ook: Oorlog in het Britse koningshuis wordt almaar vuiler

Volgens CBS gaat het om een voorlopige kijkcijfertelling, omdat er nog herhalingen van het interview worden uitgezonden. Vrijdag is het in de Verenigde Staten opnieuw te zien. De Amerikaanse kijkers waren goed voor 17,8 miljoen van het totale aantal kijkers. Volgens CBS was het interview daarmee de best bekeken speciale uitzending sinds de Oscar-uitreiking in februari vorig jaar.

Net geen record voor Net 5

Voor Net 5 betekende het interview net geen record. Dinsdagavond schakelden 1,5 miljoen Nederlanders in, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het Net5-record staat sinds november 2004 op naam van de finale van Expeditie Robinson, met gemiddeld 1.566.000 mensen. Dat zijn er ruim 24.000 meer dan dinsdag naar Harry en Meghan keken.

Het interview had het record wellicht kunnen breken als het maandag al werd uitgezonden. Toen keken er ruim 300.000 Nederlanders via de Vlaamse publieke omroep VRT naar Harry en Meghan.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws