Bijzondere jongeren in Heerlen in het zonnetje gezet met een jeugdlintje

Afbeelding: Gemeente Heerlen

Vijf Heerlense jongeren hebben een jongererenlintje van de gemeente Heerlen gekregen. Met het zogenoemde koelpietje worden ze in het zonnetje gezet omdat ze iets bijzonders hebben gedaan.

Heerlen vindt dat ook jonge helden en heldinnen van 8 tot 18 jaar een lintje verdienen. Victoria Bruggeman, Alexia Bruggeman en Maximiliaan Bruggeman die ‘Knuffel tegen eenzaamheid’ hebben opgericht kregen eind vorig jaar al een koelpietje.

Ook Thijmen Hermans kreeg een jongerenlintje. Hij heeft goud gewonnen in de Matsuru Dutch Open judo. vlak nadat zijn broertje plotseling stierf. Maaike Bartels zet zich in voor andere kinderen van de basisschool. Zij helpt en ondersteunt hen en staat voor iedereen klaar, waardoor ze een lintje verdient.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen