Kleinschalig centrum voor hart- en vaatziekten: HartKliniek opent vestiging in Maastricht

Afbeelding: Getty Images

HartKliniek opent maandag de eerste Limburgse vestiging in het nieuwe gezondheidscentrum De Fronten in Maastricht. Het gaat om een behandelcentrum voor poliklinische cardiologische onderzoeken.

Patiënten kunnen met een verwijsbrief van de huisarts terecht voor alle hart- en vaatziekten. Als en ingreep of operatie nodig blijkt, wordt doorverwezen naar het ziekenhuis. De nazorg kan dan weer bij de HartKliniek plaatsvinden.

HartKliniek heeft al twaalf vestigingen in Nederland en is gespecialiseerd in het vrouwenhart. Cardioloog Menno Baars: „Bij vrouwen is de diagnose vaak lastiger vast te stellen, omdat de klassieke symptomen, zoals we deze bij de man kennen, ontbreken. Het op tijd herkennen en behandelen van vrouwen vraagt om specialistische kennis.” De zorg bij HartKliniek wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Bij goedkopere polissen verrekent HartKliniek de meerkosten, alleen het eigen risico geldt.

In het oude patronaatsgebouw aan de Victor de Stuersstraat vestigen zich de komende tijd meerdere gezondheidsorganisaties. Huisartsenpraktijk Dr. Van Kleef verhuist 1 mei naar het nieuwe gezondheidscentrum.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten