Sterkte tijdrit Kruijswijk in Catalonië, Poels op plek 63

Rohan Dennis. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA EPA

De tweede etappe van de Ronde van Catalonië, een tijdrit over 18,5 kilometer, is een prooi geworden voor de Australiër Rohan Dennis (Ineos-Grenadiers). Steven Kruijswijk fietste zich naar een knappe vijfde tijd, Wout Poels eindigde op plek 63.

De leiderstrui is na de race tegen de klok in handen van de Portugees João Almeida (Deceuninck-QuickStep).

Dennis deed 22 minuten en 27 seconden over het parcours en dat was vijf seconden sneller dan Remí Cavagna. Almeida werd vierde, op 28 seconden. Kruijswijk (Jumbo-Visma) verloor 33 seconden op de winnaar.

Poels klokte de 63ste tijd op 1.40 van Dennis en staat in het algemeen klassement op plek 137, op 15.30 van Almeida. De 33-jarige Limburger van Bahrain-Victorious is vooral in Catalonië om kilometers te maken, nadat hij een maand als gevolg van een knieblessure rust had moeten houden.

De komende dagen gaan de renners klimmen in Catalonië. De derde en vierde etappe eindigen bergop. De Ronde van Catalonië finisht zondag in Barcelona.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee