Verzekeraar Achmea schrapt 236 banen bij schadetak

Afbeelding: ANP

Achmea schrapt de komende jaren bijna 240 banen bij zijn diensten die schadeclaims afhandelen.

De grootste verzekeraar van Nederland grijpt in omdat het indienen van claims steeds meer digitaal gaat. Bij de reorganisatie vallen volgens het bedrijf geen gedwongen ontslagen.

Op de afdeling schadeservices verdwijnt in een periode van drie jaar bijna de helft van de banen. Nu is nog sprake van 486 arbeidsplaatsen, maar de verzekeraar denkt aan ongeveer 250 banen genoeg te hebben.

Achmea wil de reorganisatie onder meer via natuurlijk verloop opvangen. Ook kunnen werknemers worden herplaatst naar andere delen van de organisatie. Het concern achter bijvoorbeeld Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis en FBTO telde vorig jaar meer dan 13.000 werknemers in Nederland.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen