Ronde van Vlaanderen kan alleen doorgaan met strenge eisen

Beeld uit de Ronde van Vlaanderen van afgelopen jaar, toen er ook grotendeels geen publiek langs de kant stond. © Hollandse Hoogte / AFP

Om de Ronde van Vlaanderen over anderhalve week door te laten gaan, zal de organisatie moeten voldoen aan een aantal strenge eisen. Dat heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, donderdag bekendgemaakt op een persconferentie in Oudenaarde.

redactie

Zo zijn fans niet welkom langs het parkoers, is de organisatie van aanverwante evenementen verboden en worden bepaalde gebieden hermetisch afgesloten. Op belangrijke toegangswegen zal de politie gaan controleren. In totaal worden 650 agenten ingezet tussen startplaats Antwerpen en de aankomst in Oudenaarde.

„De fans weten: het is thuis blijven of geen koers”, zegt Tomas Van Den Spiegel, de baas van het organiserende Flanders Classics. „We werken graag mee aan de protocollen met ministers, de politie, de gouverneur en de burgemeesters om deze wielerdagen mogelijk te maken.”

Vorig jaar won Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen. De wedstrijd vond toen in verband met de corona-uitbraak half oktober plaats.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws