Handbalster Inger Smits met Hollandse enclave Dortmund in quarantaine na positieve test bij eerdere opponent

Inger Smits Afbeelding: ANP

Inger Smits uit Geleen koerst met de handbalsters van Borussia Dortmund af op de landstitel, maar de eerstkomende wedstrijd tegen Blomberg-Lippe is afgelast. De hele ploeg, met daarin negen Nederlandse internationals, is verplicht in quarantaine gegaan.

De oorzaak ligt bij een andere club in de Bundesliga voor vrouwen. Een speelster van Bietigheim is positief getest na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Dortmund. De coronaprotocollen in het Duitse handbal schrijven dan voor dat ook de tegenstander in quarantaine moet, hoewel alle speelsters van Dortmund negatief hebben getest.

Bij Dortmund staan behalve Smits ook Kelly Dulfer, Laura van der Heijden, Delaila Amega, Tessa van Zijl, Rinka Duijndam, Yara ten Holte, Merel Freriks en Kelly Vollebregt onder contract. De ploeg is dit seizoen nog ongeslagen en leidt met nog zes wedstrijden te gaan riant in het kampioenschap.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen