Politie ontvangt tips na tonen beelden brutale overval Kerkrade in Opsporing Verzocht

De overvaller. Afbeelding: Opsporing Verzocht.

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van een overval op een friture in Kerkrade in december vorig jaar. De overval mislukte door kordaat optreden van de uitbater.

Op 5 december 2020 kwam de overvaller rond 20.50 uur friture Anita aan de Abtenlaan binnen met een bijl in zijn linkerhand. In eerste instantie zag hij niemand, maar zodra zijn blik viel op de eigenares, haalde hij met de bijl uit richting het plastic scherm bij de balie.

Daar deinsde de dappere, 60-jarige eigenares echter niet voor terug. Met versterking van haar partner wist ze de jonge man naar buiten te werken. De overvaller is een tengere, mogelijk nog vrij jonge jongen van zo’n 1.70m lang. Hij heeft een lichte huidskleur en bruine ogen. Tijdens de overvalpoging droeg hij Nike-handschoenen en was de steel van zijn bijl met tape omwikkeld.

Lees ook: Politie deelt beelden van overvalpoging op friture in Kerkrade

Na het tonen van de beelden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft de politie drie tips binnengekregen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Kerkrade