Dier van de week: stoere kater Boefje zoekt een plekje waar hij zichzelf kan zijn

Boefje. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Boefje aan de beurt, een gecastreerde kater van 3 jaar.

Hoe is Boefje in het asiel terechtgekomen?

„Elk jaar worden in het voorjaar weer een flink aantal katers naar het asiel gebracht die nog niet gecastreerd zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de poezen weer krols zijn en bij de katers het hoofd op hol brengen. In deze periode zorgen de katers dan vaak voor overlast, maar raken ook vaak gewond doordat ze vechten om de dames.”

Hoe kun je Boefje het beste omschrijven?

„Omdat hij pas op latere leeftijd gecastreerd is, hebben zijn hormonen de kans gehad om een echte macho van hem te maken. Hij vindt het best prima om met mensen om te gaan, maar wil daarbij wel zelf de touwtjes in handen houden. Als het allemaal een beetje te gezellig wordt, dan geeft hij duidelijk aan waar zijn grenzen liggen.”

Waar zou Boefje zich het beste op zijn gemak voelen?

„Het liefst zou hij ergens wonen waar hij lekker zichzelf kan zijn en waar hij voldoende de kans krijgt om naar buiten te gaan. Een andere kat, en waarschijnlijk ook de aanwezigheid van een hond zal hij wel aankunnen als hij rustig de kans krijgt om te wennen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen