‘Theo Hiddema nu toch weer terug bij FvD: als senator in de Eerste Kamer’

Afbeelding: ANP

Theo Hiddema keert toch weer terug bij FvD. Hij gaat voor de partij van Thierry Baudet de Eerste Kamer in. Dat meldt NRC.

Hiddema gaat de Eerste Kamer in voor de partij van Thierry Baudet. FvD heeft recht op een derde zetel in de senaat nu oud-FvD’er Nicky Pouw-Verweij voor JA21 in de Tweede Kamer is verkozen. Hiddema wil die zetel dus innemen.

Hiddema keerde FvD recent nog de rug toe. Hij verklaarde zich in een in de Tweede Kamer voorgelezen afscheidsbrief ’politiek arbeidsongeschikt’.

Lijstduwer

De bekende strafpleiter schreef zijn brief nadat er oproer ontstond over antisemitische en racistische appjes van FvD-jongeren. Toen Baudet na een intern referendum toch weer partijleider werd, stelde Hiddema zich toch weer beschikbaar als lijstduwer, maar ook daar kwam hij op terug.

Daarbij noemde hij de ’welhaast religieuze coronacampagne’ als argument om er een punt achter te zetten.

Lees ook: Theo Hiddema: een vreemde eend in de Haagse bijt

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen