Wereldwijde verkooprecords voor BMW en Mercedes

Afbeelding: EPA

BMW en Mercedes zijn het jaar gestart met wereldwijde verkooprecords.

Na een slecht jaar door de coronacrisis, gaan de zaken bij beide makers van luxeauto’s nu beter dan ooit.

Van het merk Mercedes-Benz verkocht moederbedrijf Daimler bijna 600.000 auto’s in het eerste kwartaal, waarmee de verkoop met ruim 20 procent steeg. De verkoop van BMW, Mini en Rolls-Royce auto’s steeg met meer dan een derde tot meer dan 600.000 in een kwartaal.

De hoge kwartaalcijfers van de Duitse automakers worden deels veroorzaakt door een explosieve vraag uit China. Het aantal leveringen van BMW aan China verdubbelde bijna. Ook de nieuwe plug-in hybride en volledig elektrische wagens stuwen de verkoopcijfers. Zo levert Daimler in 2021 meer dan 100.000 volledig elektrische auto’s.

Vorig jaar zag Daimler de omzet met 11 procent dalen tot 154,3 miljard euro. De verkoop van personenauto’s en commerciële voertuigen kromp met 15 procent tot in totaal ruim 2,8 miljoen stuks vanwege de crisis.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen