Oud-prins en medeoprichter BCL Theo Verstraeten overleden

Oud-prins Theo Verstraeten van De Aester Sjaele Uul uit Echt is afgelopen week gestorven. Dat meldt de carnavalsvereniging op haar Facebookpagina.

„Daarmee verliest Pej als gemeenschap een verenigingsman pur sang. Theo heeft veel voor de Pejjer gemeenschap en ver daarbuiten betekend. Geen uitdaging was voor hem te groot, overal had hij een oplossing voor. Zijn vastelaoveshart is altijd blijven kloppen en daar waar hij kon droeg hij zijn steentje bij”, schrijft De Aester Sjaele Uul op het eigen social mediakanaal.

Verstraeten werd in 1973 uitgeroepen tot prins Theo II van De Aester Sjaele Uul. Daarnaast was hij in 1965 één van de oprichters van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen