Elektrische ‘tweedehandsjes’ steeds meer in trek

Afbeelding: EPA

Elektrische auto’s zijn ook op de markt van tweedehandsauto’s steeds gewilder.

In het eerste kwartaal verkochten autobedrijven ruim 2400 elektrische tweedehandsjes aan particulieren, meer dan twee keer zoveel als een jaar eerder. Vooral de Renault Zoe, Nissan Leaf en BMW i3 waren populair, volgt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG en databureau RDC.

In tegenstelling tot nieuwe elektrische voertuigen is er voor particulieren nog wel subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. Die subsidie bedraagt 2000 euro. Van de 13,5 miljoen euro subsidie voor tweedehandsauto’s dit jaar is in de eerste drie maanden ruim 3 miljoen euro aangevraagd. Dat betekent dat er nu nog voor ruim 5200 elektrische tweedehandsauto’s overheidssubsidie over is.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten de elektrische auto’s wel voldoen aan enkele eisen, zoals een actieradius van minimaal 120 kilometer en de oorspronkelijke nieuwprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro zijn. Meer dan de helft van de dit jaar aan particulieren verkochte elektrische tweedehandsauto’s kon met subsidie worden gekocht.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen