Roglic in topvorm naar Amstel Gold Race

Primoz Roglic. Afbeelding: ANP/HH

Met zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland reist Primoz Roglic in topvorm af naar de Amstel Gold Race, die komende zondag wordt verreden.

De 31-jarige kopman van Jumbo-Visma heroverde in de slotrit van de zesdaagse rittenkoers de leiderstrui, die hij na de vierde etappe was kwijtgeraakt aan Brandon McNulty.

Mede door de Amerikaan kwam het niet tot een duel tussen Roglic en zijn Sloveense landgenoot Tadej Pogacar, de nummers twee en één van de laatste Tour de France. Bij Team UAE hadden ze ingezet op McNulty, waardoor diens ploegmaat Pogacar zich aanvankelijk niet bemoeide met de leiderstrui. McNulty zakte in de slotrit, gewonnen door de Fransman David Gaudu, volledig door het ijs en eindigde als zeventiende in het eindklassement op bijna acht minuten van Rogla. Pogacar werd derde op 1.07, terwijl de 24-jarige Deen Jonas Vingegaard beslag legde op de tweede plaats, 52 tellen achter zijn ploeggenoot Roglic.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen