22 april internationale Dag van de Aarde

Afbeelding: NASA

„Verbeter de wereld, begin bij jezelf.” Dat is het motto achter de Dag van De Aarde, die donderdag 22 april wordt gevierd.

Doel van de dag is, volgens de organisatie, mensen te laten beseffen wat de waarde van de aarde is, welke schoonheid de natuur voortbrengt, hoe kan worden genoten van een nieuwe lente en van het goede dat het leven te bieden heeft.

De Dag van de Aarde bestaat al sinds 1970 en wordt in veel landen breed opgepakt, onder meer in de vorm van grote festivals, markten, wandelingen en opruimacties. In ons land geniet de dag wat minder bekendheid, maar ook hier ontstaan steeds meer (lokale) initiatieven.

Echter, gezien het motto is het vooral de bedoeling dat iedereen die zich geroepen voelt op zijn of haar eigen manier invulling geeft aan de dag. Wel zijn er een webinar en een nationaal lied. Verder wordt door diverse scholen en gemeenten één en ander op touw gezet.

Kijk voor meer info op deze website.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen