Binnenvaartmuseum Maasbracht in landelijk register

Voorzitter Ton Forschelen in het Maas Binnenvaartmuseum. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht is opgenomen in het register van de landelijke stichting Museumregister Nederland.

Opname in dit register is als het ware een keurmerk voor de kwaliteit van een museale instelling. Het museum wordt beoordeeld op bedrijfsvoering, collectie en publiek. Door de opname in het Museumregister kan het museum rekenen op een hogere jaarlijkse exploitatiesubsidie van de gemeente Maasgouw. Het museum leidde jarenlang een zieltogend bestaan maar is door inzet van vrijwilligers de laatste jaren verbouwd tot volwaardig museum. Daarbij werd de tentoonstelling van de basiscollectie geprofessionaliseerd, een expositie over zand- en grindwinning in Limburg toegevoegd en een uitkijkpunt in de vorm van een stuurhut gerealiseerd aan de havenboulevard.

Door Rob Stikkelbroeck

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen