Eerste veroordeling avondklokrellen Den Bosch: 10 maanden cel

Afbeelding: ANP/HH

Een Bosschenaar heeft vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch tien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, gekregen vanwege zijn rol bij de avondklokrellen op 25 januari. Quinten T. is de eerste die is veroordeeld voor de zware ongeregeldheden in zijn woonplaats.

De 21-jarige verdachte zei impulsief te hebben meegelopen en bekende de meeste aanklachten. Hij was, gehuld in een bivakmuts, betrokken bij het intrappen van ruiten en bij plunderingen van een brillenwinkel, De Frietzaak en Primera. Hij filmde zichzelf lopend door de stad en binnen in de Primera. De officier van justitie zei dat de rellen niets met coronamaatregelen van doen hadden. „Dit was rellen om te rellen.” Zij had tien maanden onvoorwaardelijke cel geëist. Omdat T. al druk doende was zijn leven op de rit te krijgen, legde de rechter dat niet op.

Lees ook: Crowdfunding voor Primera-winkel Den Bosch levert meer dan 100.000 euro op

Zeker 150 relschoppers gingen die maandagavond plunderend en vernielend door de binnenstad van Den Bosch. Winkels, straatmeubilair, fietsen en auto’s werden vernield en geplunderd.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen