Vroege Vogels maakt opnames werkzaamheden leefgebied van donker pimpernelblauwtje

Het donker pimpernelblauwtje op grote pimpernel. Afbeelding: Jan Boeren

Het televisieprogramma ‘Vroege Vogels’ van de NPO heeft onlangs opnames gemaakt van de werkzaamheden die worden verricht om het leefgebied van het donker pimpernelblauwtje te versterken.

Het donker pimpernelblauwtje komt voor in het buitengebied aan de zuidkant van Posterholt. Het zeer zeldzame vlindertje komt nergens anders in Nederland voor.

De grote pimpernel is onmisbaar voor het donker pimpernelblauwtje. Afgelopen maand heeft bioloog Jac Mulders de plant, de grote pimpernel ingezaaid in de bermen waar de vlinder voorkomt.

Lees ook: Reuvers vissersduo brengt zeldzaam pimperneltje op eiland in veiligheid

Ook zijn er andere bloemen, zoals margrieten, Sint Janskruid en knoopkruid ingezaaid. Zo wordt het leefgebied van de vlinder versterkt. De beelden zijn binnenkort te zien op NPO 2.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Roerdalen