NVWA waarschuwt voor glazen kruidenstrooiers van Verstegen

Afbeelding: Verstegen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het gebruik van een aantal glazen strooiers met kruiden en specerijen van het merk Verstegen.

De producent had deze potjes vorig jaar maart van de markt gehaald, omdat er mogelijk glasdeeltjes los konden komen van de bovenrand onder de dop. Producten uit deze specifieke partij lijken zonder medeweten van de producent niet te zijn vernietigd, maar opnieuw op de markt te zijn gebracht. Dat blijkt uit strafrechtelijk onderzoek door de NVWA-IOD (Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA).

De NVWA adviseert om deze producten niet te gebruiken. Het gaat uitsluitend om glazen strooiers met laos, paprika mild, chili, Italiaanse kruiden, cayennepeper, dragon, kaneel, komijnzaad, nootmuskaat, paprika pikant en peper zwart met een specifiek partijnummer. Dit partijnummer staat op de onderkant van het potje.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen