Insecten-red-pakket pakt woningnood in tuin en op balkon aan

Afbeelding: Natuurmonumenten

Om de woningnood onder insecten in Nederland aan te pakken, zijn bij Natuurmonumenten gratis insecten-red-pakketten verkrijgbaar, met daarin onder meer een zakje bloemzaadjes.

Buiten de natuurgebieden is er voor insecten amper ruimte om te leven. Het landschap in Nederland lijkt groen, maar is verdroogd, verzuurd en strak getrokken. De rommelhoekjes en rafelrandjes, heggen, slootkanten en bomenrijen waar insecten leven, zijn grotendeels verdwenen.

In nog geen dertig jaar tijd is 76 procent van alle insecten verdwenen. Recent onderzoek wijst uit dat ook het aantal soorten afneemt, zelfs niet zeldzame insecten verdwijnen.

Zonder insecten worden bloemen, gewassen en bomen niet meer bestoven, waardoor de voedselvoorziening kan dus in gevaar komen.

Klik hier om het insecten-red-pakket aan te vragen.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen