Corona-teststraat na verhuizing in ochtend half uur later open

Het voormalig pand van Humanitas aan de Bengele in Nederweert wordt de nieuwe corona-teststraat. Afbeelding: De Limburger

De corona-teststraat van de GGD gaat door de verhuizing van Weert naar Nederweert ’s ochtends een half uurtje later open.

De testlocatie in Weert moet verdwijnen, omdat de eigenaar van het bedrijfsgebouw aan de Fahrenheitstraat een huurder heeft gevonden. Daarom is per 26 april het voormalig pand van Humanitas tegenover sporthal De Bengele in Nederweert de plek waar coronatesten worden afgenomen.

De gemeente Nederweert meldt dat met de nabijgelegen basisschool De Bongerd en omliggende verenigingen is afgesproken dat de teststraat hier pas om 09.00 uur opengaat en niet om 08.30 uur. Verkeer dat naar de testlocatie gaat mengt zich zo niet met dat van ouders die kinderen naar school brengen.

De gemeente houdt de verkeerssituatie in de gaten. „Afhankelijk van de ervaringen tijdens de eerste weken kunnen er extra maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld verkeersregelaars, extra bebording en/of controles.”

Door Erwin Schmidt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen