Domper voor Verstappen; derde startplek achter Hamilton en stalgenoot Pérez

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Lewis Hamilton en Sergio Pérez hebben voor een grote verrassing gezorgd door Max Verstappen af te troeven in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De verschillen waren miniem. Het drietal eindigde binnen 0.1 seconde van elkaar.

Dat Hamilton pole-position veroverde was niet de grootste verrassing. Daar zorgde Pérez voor, die Verstappen naar de derde plek verwees. De Limburger verloor in het allesbeslissende laatste rondje tijd in de eerste sector. De startopstelling belooft veel spanning voor de race. Hamilton en Verstappen starten op de medium-banden, die meer strategische speelruimte bieden. Pérez heeft daar een nadeel, omdat hij op zachte banden vrijwel zeker veroordeeld tot twee pitstops.

Lees ook: Ook de buisjes met het neusslijm van Hamilton en Verstappen gaan naar München

Verstappen reageerde teleurgesteld. „Dit was geen optimaal rondje en dan verlies je de pole-position.” De Limburger denkt dat er in de race nog veel te repareren is. „We hebben met Pérez erbij nu twee auto’s vooraan die met Hamilton het gevecht aan kunnen gaan. Bovendien starten Sergio en ik op andere banden, waardoor we ook strategisch misschien iets kunnen doen.”

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Door Ivo Op den Camp

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen