‘Zware wapens’ ingezet bij rellen in Luik, zeker één dode

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een confrontatie tussen groepen jongeren heeft aan zeker een persoon het leven gekost in Luik.

Omroep VRT bericht zaterdag dat Tsjetsjeense en Koerdische jongeren elkaar te lijf gingen, onder meer met zware wapens. De politie heeft 28 verdachten aangehouden, allemaal van Tsjetsjeense afkomst.

De confrontatie vond vrijdagmiddag plaats in de wijk Droixhe. Op filmpjes die circuleren op sociale media zijn schoten te horen. De politie rukte met meer dan honderd man uit en zette de wijk af. Politiemensen namen onder meer een Kalasjnikov-geweer in beslag. Ze hadden dat wapen aangetroffen in een auto die in de omgeving stond geparkeerd.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor het geweld, waardoor ook zeker twee personen gewond raakten. Er zou een dag eerder ook sprake zijn geweest van een confrontatie tussen Koerden en Tsjetsjenen. De autoriteiten houden rekening met mogelijke represailles.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen