Belgische wielrenner Philipsen sprint weer naar ritzege Turkije

Afbeelding: Getty Images

De Belgische wielrenner Jasper Philipsen heeft de zevende etappe in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven.

De renner van Alpecin-Fenix won na een rit over 180 kilometer van Marmaris naar Turgutreis de sprint voor de Duitser André Greipel (tweede) en Mark Cavendish (derde). Het was de tweede ritwinst voor Philipsen in de ronde; hij won vrijdag ook de zesde etappe.

De Spanjaard José Manuel Díaz behield de leiderstrui, maar zag wel zijn eerste belager Jay Vine tot 1 seconde naderen. De Australiër pakte in een tussensprint 3 bonificatieseconden terug. De Ronde van Turkije eindigt zondag.

Stijn Daemen uit Landgraaf kwam als 36ste in dezelfde tijd als Philipsen over de meet en staat in het klassement 41ste op 5.38. Maastrichtenaar Nils Sinschek eindigde als 126ste op 6.42 en staat in het algemeen klassement 93ste op ruim achttien minuten van Díaz.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen