Probleemloze zege BAL tegen The Hague Royals

Quatarrius Wilson pakt een van zijn achttien rebounds tegen The Hague Royals. Afbeelding: Jos van Moorsel

Basketbal Academie Limburg (BAL) versloeg zaterdag The Hague Royals eenvoudig met 75-49. Quatarrius Wilson was andermaal de grote man bij de Weertenaren.

De Amerikaan stapte via zestien punten en achttien rebounds voor de elfde maal dit seizoen met een double-double van het veld. Wietze Nossek was met twaalf punten en twaalf rebounds eveneens sterk.

BAL leidde bij rust met 38-29 en zag vervolgens de gasten fysiek de beuk erin gooien. Ook bleven Wilson en Trevor Jasinsky in het derde kwart door een foutenlast voornamelijk langs de kant. Desondanks bleef de thuisclub probleemloos overeind en sloeg in het laatste kwart nog een grote kloof met de Hagenezen.

Door Paul Vek

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen