Amstel Gold Race op afgesloten parcours zonder publiek

Afbeelding: ANP

Om 08.30 uur is zondag de Amstel Gold Race voor de vrouwen gestart. Zij rijden zeven rondes en finishen naar verwachting rond 12.00 uur in Berg en Terblijt.

De Amstel Gold Race ging vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis, maar wordt nu weer verreden in de Limburgse heuvels. Dat gebeurt op een afgesloten parcours rond Valkenburg van bijna 17 kilometer, over de Geulhemmerberg, Bemelerberg en de Cauberg. De organisatie doet er met hekken en toegangscontroles alles aan om toeschouwers te weren.

Mathieu van der Poel, in 2019 winnaar van de Nederlandse wielerklassieker, doet niet mee. De alleskunner op de fiets richt zich al op het mountainbikeseizoen. Bij de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma zijn de Sloveen Primoz Roglic en de Belg Wout van Aert de kopmannen.

Om 08.30 uur startte de Amstel Gold Race voor de vrouwen. Zij rijden zeven rondes en finishen naar verwachting rond 12.00 uur in Berg en Terblijt. Kort daarna beginnen de mannen aan hun koers over dertien rondes. Rond 17.30 uur wordt bekend wie Van der Poel opvolgt als winnaar. De Poolse Katarzyna Niewiadoma won in 2019 de laatste editie van de Gold Race bij de vrouwen. In de jaren daarvoor zegevierden Chantal Blaak (2018) en Anna van der Breggen (2017).

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen