Holocaustexpositie ‘We the Six Million’ van 1 tot en met 9 mei te zien in Kerkrade

Afbeelding: burgaugymnasium.

In het Flexiforum, de vroegere Campus in Kerkrade-West, is van 1 tot en met 9 mei de Holocaustexpositie ‘We the Six Million’ te zien.

De expositie, samengesteld door studenten en docenten van de RWTH Aken, is voor het eerst buiten Duitsland te zien. Burgemeester Petra Dassen-Housen verricht op 30 april om 18.30 uur de opening. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Trio Kaleidoscope.

In verband met de Covid-19-restricties is de opening niet toegankelijk voor publiek. De opening kan wel via een livestream worden gevolgd.

Bezoekers aan de expositie kunnen zich van tevoren aanmelden door een het sturen van een berichtje naar schillings.hmj@gmail.com met opgave van datum en tijd dat zij de expositie willen bezoeken.

Er mogen telkens maximaal twintig personen in de zaal aanwezig zijn. Mondkapjes zijn verplicht. De expositie wordt in het najaar herhaald, speciaal voor scholen en groepen.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen