Romée Leuchter uit Schinveld schiet PSV ten koste van Ajax naar bekerfinale

De finale van het toernooi om de KNVB-beker bij de vrouwen gaat tussen ADO Den Haag en PSV. ADO won zaterdag met 3-2 van FC Twente, PSV versloeg titelverdediger Ajax zondag met 1-0. Romée Leuchter uit Schinveld maakte in de 10de minuut het enige doelpunt op De Herdgang in Eindhoven.

De 20-jarige aanvalster leek vanaf de linkerflank te willen voorgeven, maar de bal vloog via de vingertoppen van Ajax-keepster Lize Kop in het doel. Leuchter, die vorige maand al beide doelpunten van PSV maakte in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Ajax, ging even later geblesseerd naar de kant. In de tweede helft kregen beide ploegen heel wat kansen, maar het bleef bij 1-0.

ADO Den Haag kwam in Enschede tegen FC Twente twee keer op achterstand, maar trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe via een fraaie treffer van Nikki IJzerman. De finale om de KNVB-beker is op 5 juni in Almere.

De voetbalsters van Ajax wonnen de laatste drie edities van het bekertoernooi. Vorig jaar werd het toernooi afgebroken vanwege de coronacrisis en kwam er geen winnaar. ADO veroverde de beker in 2012, 2013 en 2016. PSV won het bekertoernooi nog nooit. De Eindhovense voetbalsters stonden wel al drie keer in de finale, maar daarin moesten ze het steeds afleggen tegen Ajax.

FC Twente, PSV, Ajax en ADO Den Haag gaan de komende weken in de play-offs strijden om het kampioenschap in de eredivisie vrouwen. In de eerste ronde van de play-offs treffen PSV en Ajax elkaar volgende week opnieuw in Eindhoven.

Lees ook: PSV-aanvalster Romée Leuchter uit Schinveld gaat met PSV voor de landstitel

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen