Kabinet ziet geen reden te stoppen met fieldlabs

Afbeelding: ANP

Het kabinet ziet geen reden om de stekker uit de in opspraak geraakte Fieldlab Evenementen te trekken.

Dat is de uitkomst van kabinetsoverleg op het Catshuis, waar op verzoek van de gemeente Breda ook werd gesproken over het wel of niet door laten gaan van die evenementen. Een gepland Fieldlab-feest in die stad met 10.000 bezoekers van radiozender 538 ligt al dagenlang onder vuur.

Wetenschappelijk onderzoek

Meerdere Haagse bronnen bevestigen de uitkomst van het overleg. Het kabinet ziet volgens hen het belang van het wetenschappelijk onderzoek achter de Fieldlab Evenementen. „We doen dit niet voor niets. We doen dit om te kijken of er deze zomer meer mogelijk is”, zegt een ingewijde. Wel erkent het kabinet dat er zorgen zijn rond de openbare orde bij de grootschalige testevenementen. Daarover wordt overlegd met de gemeenten hoe daar mee om te gaan.

Of het grote feest van 538 in Breda doorgaat, daarvan zegt het kabinet dat de gemeente Breda die beslissing moet nemen.

Lees ook: Fieldlab schuift eventuele afgelasting 538 Oranjedag van zich af, Breda vraag kabinet om duidelijkheid

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen