KNVB is niet bang dat Ajax voor Super League kiest

De KNVB heeft nog geen signalen ontvangen van Ajax dat de club interesse heeft in de nieuwe Super League. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De KNVB heeft geen signalen dat Ajax interesse heeft om mee te doen aan de Super League. Twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië presenteerden in de nacht van zondag op maandag een concreet plan voor de vorming van zo’n ‘gesloten’ competitie, waarin nog ruimte is voor acht andere clubs. „Ik heb tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft”, zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vanuit het Zwitserse Montreux, waar de UEFA maandag en dinsdag vergadert.

Het UEFA-bestuur wil maandag een beslissing nemen over de voorgestelde hervormingen van de Champions League. Enkele uren voor de start van die vergadering maakten Juventus, AC Milan, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal bekend dat ze een Super League gaan opzetten, als tegenhanger van de Champions League.

Lees ook: UEFA keihard: deelnemers Super League worden geschorst

„We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier”, zegt De Jong. „Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een ‘Zwitsers format’ voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist.”

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen