Cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties in Midden-Limburg

Afbeelding: Ing image

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden Limburg verzorgt een cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties.

Tijdens de cursus leren kinderen van groep 4 tot en met 8 hoe ze om kunnen gaan met deze nieuwe situatie en de bijbehorende emoties. De cursus is voor kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden, in scheiding liggen of gaan scheiden.

De cursus leert kinderen om de scheiding beter te begrijpen: waarom gaan de ouders uit elkaar en waarom is dit wellicht beter? Kinderen leren ook om zelf beter te verwoorden wat dit voor hen betekent. Daarnaast helpen ze kinderen om vragen te stellen en angsten te uiten.

Aanmelden voor de cursus kan via de website. Na aanmelding worden de kinderen uitgenodigd voor een eerste kennismaking in de vorm van een intakegesprek of een ouderbijeenkomst. Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd. De cursus start op 20 mei met een ouderbijeenkomst, op 27 mei wordt er gestart met de kinderen. De cursus wordt gegeven in Roermond en Weert. Alle bijeenkomsten duren van 15.30 tot 16.30 uur.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Echt-Susteren