Julian Alaphilippe troeft Primoz Roglic af in Waalse Pijl

Julian Alaphilippe troeft Primoz Roglic in de laatste meters van de Waalse Pijl. Afbeelding: Getty Images

Nadat eerder op de dag Anna van der Breggen de vrouwenkoers in de Waalse Pijl had gewonnen, was het een paar uur later de beurt aan Julian Alaphilippe.

De Franse wereldkampioen bleek op de Muur van Hoei net iets te sterk voor Primoz Roglic van de Nederlandse ploeg Team Jumbo Visma. Bauke Mollema was met de 11e plaats de beste Nederlander.

Smaakmaker

Smaakmaker van de dag was Maurits Lammertink. De Nederlander van Circus -Wanty Gobert maakte deel uit van een kopgroep van 8 man dat met nog zo’n 150 kilometer voor de finish bij elkaar kwam.

Lees ook: Anna van der Breggen blijft koningin van Waalse Pijl: zevende zege op rij

Pas met nog zo’n 30 kilometer voor de boeg begon de groep uiteen te vallen. Lammertink probeerde het nog even in zijn eentje, maar uiteindelijk werd de Nederlandse coureur aan de voet van de Muur van Hoei ook ingelopen.

Veteraan Alejandro Valverde eindigde na Roglic en Alaphilippe als derde. Het was voor de achtste keer dat de Spanjaard op het podium stond.

Van der Breggen

Eerder op de dag wist Anna van der Breggen bij de vrouwen de Waalse Pijl op haar naam te schrijven. Het was voor de zevende keer op rij dat de 31-jarige Nederlandse van SD Worx de Ardennenklassieker.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen