Aflevering Vroege Vogels vanuit het Roerdal

Afbeelding: Vroege Vogels

Het team van het televisieprogramma Vroege Vogels is onlangs afgereisd af naar het Roerdal.

Bevers en ijsvogels, niet in een afgelegen natuurgebied, maar te zien vanaf de straat in Roermond. Vroege Vogels was in het Roerdal, waar de Roer vrijuit meandert door een prachtig landschap. De rivier is vroeger sterk vervuild geweest door de industrie en de kolenmijnen. Maar sinds een aantal jaar is het een paradijs voor al het waterleven.

In het schone water trekken nu zalmen en vindt Menno zeer zeldzame waterbeestjes. Willemijn loopt door een eeuwenoud broekbos waar veel bijzondere planten groeien. Ondertussen horen de presentatoren niet alleen het gelach van de groene specht, ze zien hem ook nog. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de bosuil van Beleef de Lente.

Vroege Vogels in het Roerdal is vrijdagavond om 19:50 uur op NPO 2 te zien.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen