Vrijthof concerten Rieu ook dit jaar definitief afgelast

André Rieu tijdens een van zijn eerdere Vrijthofconcerten Afbeelding: ANP/HH

André Rieu heeft zijn concerten op het Vrijthof in Maastricht definitief afgelast. Dit meldde Rieu vrijdag in een videoboodschap via Instagram.

Net als vorig jaar gooit corona roet in het eten van de jarenlange concert traditie. „Alle elementen die onze concerten zo uniek maken, zijn nog steeds verboden door de maatregelen”, zegt Rieu in zijn videoboodschap.

Anderhalve-meter-eis
Eind maart voorspelde de violist al in een interview met De Limburger dat de kans bijzonder klein was dat de concerten door zouden kunnen gaan: “Hoe graag we het ook willen, het kan niet. Zolang de anderhalve-meter-eis van kracht blijft, kunnen wij niks.”

Verplaatst
De twintig concerten die in juli gepland stonden, worden verplaatst naar volgend jaar. De concerten zijn in de weekenden van 7 t/m 30 juli 2022 gepland. Rieu richt zich eerst op de kerstconcerten in het MECC in Maastricht. „We hebben voor dit jaar tien dagen gereserveerd in het MECC. Per show kunnen we 12.000 bezoekers ontvangen. We hopen zo dat die reeks kan doorgaan.”

Lees ook: André Rieu is somber: ‘Kans op doorgaan Vrijthof-concerten zeer klein’

Door Jasmijn Mulkens

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen