Klopjacht op meerdere vuurwapengevaarlijke verdachten na dodelijke schietpartij in Hoensbroek

Met man en macht zoekt de politie zondagavond naar meerdere verdachten, nadat een man ter plekke overleed bij een schietpartij op de Schuureikenweg in Hoensbroek.

De omgeving wordt uitgekamd met speurhonden, en een politiehelikopter cirkelt met infraroodcamera boven en nabij de plaats van het delict. Een arrestatieteam van de politie staat in de buurt gereed om te worden ingezet.

Het incident vond even voor half zes plaats. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is tweeënhalf uur later ook voor politievoorlichter Jolanda Dols nog onduidelijk. Meteen na de melding rukten de hulpdiensten in groten getale uit. Ook kwam voor de hulpverlening een traumaheli met trauma-arts ter plaatse. Ter plaatse is het slachtoffer nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De man stierf ter plekke.

Vuurwapengevaarlijk

Over de identiteit van het slachtoffer wilde de politie nog geen mededelingen doen, omdat de familie nog moet worden ingelicht. Maandag in de loop van de dag wordt zijn identiteit bekendgemaakt. De politie weet niet of er bij de schietpartij over en weer is geschoten. Het forensisch en tactisch onderzoek is nog in volle gang.

Om hoeveel verdachten het gaat, is niet bekend. Er is in ieder geval sprake van meer dan twee verdachten. Ook staat vast dat de verdachten vuurwapengevaarlijk zijn. De politie in de grensstreek is op de hoogte gebracht. Getuigen van de schietpartij kunnen contact opnemen met de politie.

Wat de aanleiding en toedracht voor dit ernstige incident was, is nog niet bekend. Dat zal onderzoek moeten uitwijzen.

Klopjacht op meerdere vuurwapengevaarlijke verdachten na dodelijke schietpartij in Hoensbroek
Foto: Bas Quaedvlieg
Door Peter Bruijns

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen