Herstelwerkzaamheden kerk Noorbeek in volle gang, heropening naar verwachting rond Pasen 2022

Afbeelding: Facebookpagina Parochie Sint Brigida Noorbeek

De Sint Brigidakerk in Noorbeek, waar op 3 februari een brand woedde, is inmiddels helemaal leeg en op de vloer zijn platen aangebracht ter bescherming. De eerste schoonmaakwerkzaamheden van kostbaarheden en textiel zijn al uitgevoerd.

Voor het schoonmaken van de kerk worden proeven gedaan om de juiste manier te bepalen om dit werk te doen zonder schade toe te brengen aan de versiering op plafonds en muren.

„De nadruk ligt op de zorgvuldigheid van de keuzes die we nu maken. Veel van de werkzaamheden hebben ook afhankelijkheid met elkaar en daarom kunnen niet alle werkzaamheden tegelijk plaatsvinden”, wordt gemeld.

Lees ook: Brandweer heeft de oorzaak van de brand in de kerk van Noorbeek niet kunnen achterhalen

Er wordt rekening mee gehouden dat de streefdatum van 1 februari 2022 niet gehaald kan worden. De verwachting is dat de kerk in de periode van Pasen 2022 weer in gebruik genomen kan worden.

Meer informatie over het herstel is te vinden op de Facebookpagina van de parochie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Eijsden-Margraten