Viaduct in slechte staat: A79 bij Voerendaal volledig dicht

Tijdens het groot onderhoud aan de A79 is geconstateerd dat bij viaduct Kunderberg de betonbewapening in slechte staat is. Vrijdagochtend volgt een spoedinspectie. De A79 is daarom voorlopig in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Voerendaal.

Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A76. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Lees ook: Deel van A79 tussen Hulsberg en Heerlen vanaf 16 april maand lang afgesloten

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, dat momenteel wordt uitgevoerd tussen Hulsberg en Heerlen, is de beschadigde betonbewapening aan het viaduct ontdekt. Het traject richting Heerlen was vanwege het groot onderhoud al afgesloten. Om de inspectie van het volledige viaduct uit te voeren, is het noodzakelijk ook de andere rijrichting per direct tijdelijk af te sluiten voor het verkeer.

Zodra de inspectie vrijdagochtend is uitgevoerd en er meer informatie beschikbaar is, wordt ook bekend of er maatregelen worden genomen. Tot die tijd blijft de A79 ter hoogte van Voerendaal volledig afgesloten.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Voerendaal