‘Coronavaccin Pfizer kan zwelling veroorzaken bij mensen met fillers’

Afbeelding: UNSPLASH

Het coronavaccin van Pfizer kan mogelijk zwellingen veroorzaken bij mensen die fillers hebben laten inbrengen.

De veiligheidscommissie (PRAC) van Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zegt dat er een „op zijn minst redelijke mogelijkheid is van een oorzakelijk verband” tussen het vaccin en reeds gemelde gevallen van zwelling van het gezicht bij mensen met fillers. Dat zijn zachte, gelachtige stoffen die onder de huid worden geïnjecteerd met als doel er beter uit te zien.

PRAC heeft een wijziging van de productinformatie van het Pfizer-vaccin, Comirnaty, aanbevolen en wil de informatie ook laten opnemen in de bijsluiter. In het buitenland verschenen al meerder berichten over zwellingen bij mensen met fillers, overigens ook na een prik met Moderna. De complicaties zouden echter grote uitzonderingen zijn, mild van karakter en te behandelen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen