Israël ook met raketten beschoten vanuit Libanon

 © HOLLANDSE HOOGTE / AFP

Redactie

Israël is ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Het Israëlische leger bevestigde dat drie projectielen zijn afgeschoten. Die zouden zonder schade aan te richten in de Middellandse Zee zijn gestort.

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de raketbeschieting. In het verleden heeft de aan Iran gelieerde Hezbollah-beweging vanuit het buurland raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. De aanval betekent een verdere escalatie van het geweld dat deze week oplaaide.

Lees ook: Op straat in Israël: Joodse en Arabische lynch-meutes gaan elkaar te lijf

Israël wordt al dagen onder vuur genomen vanuit de Gazastrook, een Palestijnse enclave aan de kust. Het leger zegt dat sinds maandag 1750 raketten zijn afgevuurd door militante Palestijnen. De Israëlische strijdkrachten voerden op hun beurt honderden luchtaanvallen uit.

Minister van Defensie Benny Gantz heeft inmiddels de mobilisatie goedgekeurd van nog eens 9000 extra reservisten, maakte zijn kantoor donderdagavond bekend. Er waren eerder deze week ook al 5000 reservisten opgeroepen.

De strijd heeft aan tientallen mensen het leven gekost, onder wie ook kinderen. De autoriteiten in de Gazastrook spreken over 87 doden. In Israël kwamen zeven mensen om het leven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws