Inwoners Parkstad uit 1963 en 1964 aan de beurt voor coronavaccinatie

Afbeelding: ANP/HH

Inwoners uit de Parkstadgemeenten Heerlen, Brunssum, Voerendaal, Kerkrade, Simpelveld, Beekdaelen en Landgraaf uit 1963 en 1964, zijn aan de beurt voor een coronavaccinatie.

Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna toegediend. De uitnodiging valt dinsdag 18 mei op de mat, maar vanaf zondag 15 mei kan online al een afspraak worden gemaakt.

Het RIVM laat weten dat mensen een dubbele uitnodiging kunnen ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat ze werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de tweede uitnodiging als niet verzonden beschouwen, stelt het RIVM.

Volgens de jongste cijfers van het coronadashboard van de overheid zijn inmiddels in ons land 7.161.926 prikken gezet. Dit cijfer omvat zowel eerste als tweede prikken.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen