A79 tussen inrit Hulsberg en knooppunt Kunderberg langer afgesloten

Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

De A79 blijft tussen tussen oprit Hulsberg en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen, red.) minimaal een week langer dicht.

De weg zou eigenlijk zondag 16 mei weer opengaan voor verkeer, maar dat gaat dus niet door. Tijdens groot onderhoud aan de weg werd schade geconstateerd aan viaduct Kunderberg in Voerendaal.

Bouwerkeer kan pas weer over het viaduct rijden om het werk te hervatten en af te ronden, nadat een ondersteuningsconstructie is aangebracht. Dat gebeurt naar verluidt dit weekend (15 en 16 mei).

De uitloop bedraagt minimaal zeven en maximaal twaalf dagen. Hierover hoopt Rijkswaterstaat na het weekend meer duidelijkheid te hebben. De planning voor werkzaamheden aan de andere kant van de weg, richting Maastricht, blijft voorlopig ongewijzigd.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen