BS Cortemich Voerendaal neemt nieuwe speelplaats op maandag 17 mei in gebruik

Afbeelding: BS Cortemich

Cortemich Brede School Voerendaal neemt op maandag 17 mei haar compleet getransformeerde speelplaats officieel in gebruik. Dat gebeurt uiteraard volledig coronaproof en vanzelfsprekend met een feestelijk tintje.

De vlaggetjes hangen op, de schaar ligt klaar, de wethouder komt langs en er is een gesponsorde lekkernij. Precies zoals het hoort bij een dergelijke opening.

De speelplaats was volgens de school na 13 jaar hard toe aan een opknapbeurt. „Samen met de Vrienden van Cortemich hebben we handen ineengeslagen en het resultaat mag er zijn”, vertelt leerkracht Lieke Rinkens

„Vorig schooljaar zijn we begonnen met het maken van tekeningen voor het ontwerp van de speelplaats. We hadden natuurlijk te maken met een beperkt budget en wilden graag een zo optimaal mogelijk resultaat behalen”, vervolgt collega Marjolijn van Roon.

Er werd vanuit verschillende kanten hulp ingeschakeld. Zo begonnen de Vrienden van Cortemich een sponsoractie, met fantastische donaties van ouders, opa’s en oma’s als resultaat. „Maar er was ook een ludiek initiatief van twee meiden uit groep 8. Zij bedachten een plan om met de hele school flessen in te zamelen. Dit leverde het fantastische bedrag op van 481,42 euro.”

De coördinatie van het complete project was in handen van Joost Vankan. Hij wierp zich als lid van de Vrienden van Cortemich op om samen met de commissie sport de kar te trekken.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Voerendaal