Oranjefestival voor jeugd bij voetbalclubs in Parkstad

Afbeelding: IKNVB

Om voetbalverenigingen te helpen bij het werven van nieuwe jeugdleden komt de KNVB met het Oranjefestival. Ook voetbalclubs in Parkstad kunnen het evenement met hulp van de KNVB organiseren.

Kinderen, ook niet-leden, kunnen deelnemen aan de spellencircuit dat geheel in het teken van Oranje en het EK staat. Voetbalclubs die het Oranjefestival al organiseerden, zijn enthousiast over de opzet en geven aan vooral veel baat te hebben gehad bij het promotiepakket en oranje hesjes met namen van spelers van het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen.

De bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman hebben samen met vier internationals meegewerkt aan een promotiefilmpje dat bij de campagne wordt ingezet. Clubs laten ook weten dat het organiseren van deze activiteit weinig tijd en moeite kost. Het Oranjefestival spreekt kinderen aan en zorgt tevens voor nieuwe energie binnen de club, blijkt verder uit de reacties. `

Veel amateurclubs hebben de instroom van nieuwe jeugdleden zien afnemen als gevolg van de competitiestop door corona en kampen zelfs met een terugloop van het ledental. Meer informatie over het Oranjefestival staat op www.knvb.nl/oranjefestival

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen