Vijf aanhoudingen bij drugsgerelateerde invallen in heel Noord-Limburg

De politie viel dertien gebouwen binnen. Afbeelding: De Limburger

De politie heeft maandag dertien plekken doorzocht in Noord-Limburg in een onderzoek naar hennepteelt- en handel. Daarbij werden vijf personen opgepakt.

Dertien panden werden maandag doorzocht in een grootschalige actie van de politie gericht op de handel en teelt van wiet. In Maasbree, Horst, Panningen, Tegelen, Blitterswijck, Grashoek, Belfeld en Venlo werden gebouwen binnengevallen. In totaal werden vijf personen aangehouden.

Vuurwapens

Daarnaast werden twee vuurwapens, een partij softdrugs, luxe goederen en verschillende voertuigen in beslag genomen. De opgepakte personen worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De aanleiding voor de invallen is een onderzoek dat in 2020 werd gestart naar grootschalige georganiseerde hennepteelt en -handel.

Door Rob Dieleman

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen