Grote klopjacht in Belgisch Limburg naar gewapende bedreiger virologen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Belgische politie is een klopjacht begonnen op zoek naar een zwaarbewapende man die virologen zou bedreigen.

Een van de bekendste virologen van het land is met zijn gezin in veiligheid gebracht, melden Belgische media. De verdachte is een militair die meerdere zware wapens heeft bemachtigd, schrijft De Standaard. Hij zou zich ophouden in Belgisch Limburg.

Hoe concreet de bedreigingen zijn die de man heeft geuit en hoe ernstig die moeten worden genomen, is onduidelijk. Hij zou het onder meer hebben gemunt op viroloog Marc Van Ranst, die uit voorzorg in veiligheid is gebracht.

Van Ranst, die de regering adviseert over het coronabeleid en door honderden televisie-optredens afgelopen jaar in België een vertrouwd gezicht is geworden, wordt al geruime tijd bedreigd en daarom beveiligd.

Omdat de man zich zou ophouden in de grensstreek tussen Nederland en België is ook de Nederlandse politie extra alert, zegt een woordvoerder van de politie. Ze is van de situatie op de hoogte gebracht door de Belgische collega’s. Maar op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de man in Nederland is, aldus de zegsman.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen