Radboudumc Nijmegen rectificeert beschuldiging aan adres van kankerspecialist

Afbeelding: De Limburger

Het academische ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen rectificeert donderdag op de eigen website eerdere berichtgeving over een internist-oncoloog die ernstige fouten zou hebben gemaakt. Het ziekenhuis moet de kankerspecialist weer aan het werk laten gaan.

De vrouw gaat waarschijnlijk vrijdag weer aan de slag, aldus een woordvoerster. De ziekenhuisdirectie is door de rechter gedwongen om de rectificatie te plaatsen en het voorgenomen ontslag in te trekken. De oncoloog werd in augustus 2019 op non-actief gesteld toen er volgens het ziekenhuis ernstige klachten over haar functioneren waren binnengekomen. Uit onderzoek zou later zijn gebleken dat de vrouw ernstige fouten had gemaakt bij 45 patiënten en in 83 gevallen problemen veroorzaakte door haar handelen.

Geen bewijs

Maar de kantonrechter en later het hof oordeelden dat daarvoor geen bewijs was en dat de kankerspecialist bovendien vóór 2019 nooit kritiek op haar functioneren had gehad. Het ziekenhuis moest haar daarom ondanks de ernstig verstoorde arbeidsrelatie in mei van dit jaar weer aan het werk laten gaan. Het Radboudumc heeft cassatie bij de Hoge Raad ingesteld tegen deze uitspraken. Maar een beslissing in die zaak kan nog een behoorlijke tijd gaan duren.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen