Blaar op teen houdt Perr Schuurs aan de kant bij Jong Oranje

Perr Schuurs wordt behandeld aan zijn pijnlijke teen. Afbeelding: ANP

Perr Schuurs bekeek de training van Jong Oranje in Boedapest dinsdag vanaf de zijkant van het veld.

De verdediger van Ajax kon een dag na de zege in de kwartfinale op het Europees kampioenschap tegen Jong Frankrijk (2-1) niet meedoen omdat er op de grote teen van zijn linkervoet een blaar zit.

„Het is wel een flinke blaar, het is helemaal open. Ik moet het laten drogen, dus ik kan beter even geen schoenen aan doen”, aldus de speler uit Nieuwstadt, die denkt dat de blaar is ontstaan door zijn voetbalschoenen. „Ik heb sinds kort nieuwe schoenen. Daar heb ik een week op getraind. Eerder had ik er nog geen last van.”

Blaar op teen houdt Perr Schuurs aan de kant bij Jong Oranje
Perr Schuurs tegen Jong Frankrijk op zijn nieuwe schoenen, volgens hem de oorzaak van de problemen. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Schuurs, die binnen een hersteltraining afwerkte, doet woensdag normaal gesproken wel weer mee aan de training. De halve finale tegen Jong Duitsland van donderdag komt niet in gevaar, zei Schuurs, maandag tegen Jong Frankrijk één van de uitblinkers.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee