Schuurs kan ondanks pijnlijke teen spelen tegen Duitsland

Schuurs wordt behandeld aan zijn teen. Afbeelding: Hollandse Hoogte/ANP

Perr Schuurs kan donderdag op het Europees kampioenschap voetbal met Jong Oranje meedoen in de halve finale tegen Jong Duitsland. De centrale verdediger heeft een blaar op zijn teen, maar dat verhindert hem niet te spelen, zei hij woensdag in Boedapest.

„We gaan er alles aan doen om de pijn zo min mogelijk te maken. Het gaat de goede kant op. Ik hoop morgen met weinig pijn te kunnen spelen”, aldus Schuurs, die de blaar opliep in de met 2-1 gewonnen kwartfinale tegen Frankrijk op maandag. „Het is een open wond, dus ik moet uitkijken voor infecties en bacteriën.”

Niet opgeven

Schuurs is vol vertrouwen, zei hij op de afsluitende persconferentie. „We hebben als team een goede wedstrijd gespeeld. Dat vertrouwen nemen we mee naar morgen toe. Als wij spelen zoals tegen Frankrijk, denk ik dat wij grote kans hebben om te winnen. Ook van Duitsland.”

De beloften van Nederland en Duitsland troffen elkaar eind maart tijdens de groepsfase ook al. Toen werd het 1-1. Schuurs: „Frankrijk was individueel beter. Duitsland is meer een team. Zij blijven 90 minuten of desnoods 120 minuten gas geven. We weten dat zij niet opgeven, wat de stand ook is. Daar moeten we rekening mee houden. Elke wedstrijd spelen ze een ander systeem. Ik denk dat zij zich eerder aanpassen aan ons, dan wij aan hen.”

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee