VVV’er Josua John schiet Suriname naar eerste zege in kwalificatiepoule, Van Marwijk wint met VAE

Bert van Marwijk. © Hollandse Hoogte / AFP

VVV’er Josua John heeft het door Stanley Menzo gecoachte Aruba de eerste zege in de WK-kwalificatie bezorgd.

redactie

John, voor wie komend seizoen geen plek meer is in Venlo, scoorde twee keer in het met 3-1 gewonnen duel tegen de Kaaimaneilanden. Aruba verloor de eerste twee duels richting het WK van 2022 in Qatar. De Kaaimaneilanden zijn na drie duels nog puntloos.

Josua John. © Hollandse Hoogte / ANP

In deze groep gaan Canada en het door Dean Gorré gecoachte Suriname aan de leiding. De ‘natio’ heeft recent versterking gekregen van Feyenoorder Ridgeciano Haps, oud-Feyenoorder Mitchell te Vrede en Sheraldo Becker van Union Berlin.

In groep C is Curaçao koploper. De Antillianen kunnen zich met zeges op de Britse Maagdeneilanden en Guatemala verzekeren van een vervolg in de kwalificatie. Curaçao wordt in dit tweeluik gecoacht door interim-bondscoach Patrick Kluivert, omdat bondscoach Guus Hiddink op de weg terug is na een coronabesmetting.

Bert van Marwijk is met de Verenigde Arabische Emiraten een serie van vier WK-kwalificatie-interlands in dertien dagen tijd goed begonnen. De ploeg van de Meerssense bondscoach won donderdag in groep G met 4-0 van concurrent Maleisië. VAE heeft nu twee punten minder dan koploper Vietnam. Om kans te houden op het eindtoernooi moet Van Marwijk met VAE de groep winnen of bij de beste vier nummers 2 van de acht kwalificatiegroepen eindigen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws