Voetbalsters verliezen in oefenwedstrijd van Italië

Sarina Wiegman. Afbeelding: AFP

De Nederlandse voetbalsters hebben in aanloop naar de Olympische Spelen in een oefenwedstrijd met 1-0 verloren van Italië. Het enige doelpunt viel na een klein kwartier uit een strafschop, die werd benut door Cristiana Girelli.

De penalty werd gegeven na een ongelukkige actie van aanvalster Renate Jansen, die in een klutssituatie na een vrije trap een tegenstandster naar de grond werkte. Oranje-keeper Sari van Veenendaal koos de goede hoek, maar kon de inzet van Girelli niet pareren.

Oranje trad aan zonder spits Vivianne Miedema, die niet helemaal fit was en ook niet op de bank zat. Lieke Martens kreeg ook geen speelminuten. Bondscoach Sarina Wiegman wisselde veelvuldig en greep het duel aan om diverse speelsters aan het werk te zien. Volgende week woensdag maakt ze de selectie voor de Olympische Spelen bekend.

De wedstrijd werd gespeeld in Ferrara, waar duizend toeschouwers aanwezig waren.

Dinsdag komt Oranje opnieuw in actie. Dan is in Enschede Noorwegen de tegenstander.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen